Meie ajalugu
Sellest sai see alguse. Käsitsi kohapeal ehitatud palkmajast, millest kõigepealt pidi tulema suvekodu
Kui maja sai valmis 2005 a , pidi järgmisena ranna kõrkjatest puhastama. Kuna mererannas on kõrkjate kasv vägev ning kahest niitmiskorrast ei piisanud, hakkasid mõtted liikuma loomade peale, kes rannas toitudes samaaegselt ka kõrkjad kõrvaldavad.
Aastal 2007 saabusid Ranna Villasse esimesteks rannahooldajateks 10 Shoti Mägiveise mullikat ja 1 tõupull nimega Valentino ning
rannahooldajate töö sai hoo sisse
2011 suveks valmis Ranna Villa laienduseks 4 vanaaegset palkmajakest suvituseks, kus on täielik varustus 2-4:le inimesele, alates kööginurgast, pesuruumist kus wc ja dussh. Lisaks on külaliste kasutada puukerisega saun. Kasutusel on ka pesumasin ja muud vajalikku pikemaajaliste külaliste jaoks.
Kevadel 2011 alustasime lihatoodete toodanguga.
Ranna Villas pakume pidevalt vaakumpakendatud ja sügavkülmutatud lihatükke, hakkliha ning subprodukte.
Saadaval on ka SAAREMAA MÄGIVEIS nime all toodetavat ainult puhtast Shoti Mägiveise lihast valmistatud konservi.
Aasta 2012 kevadel on Ranna Villa Farmis kokku 150 Shoti Mägiveist ning hooldatakse rannaalasid nelja omavalitsuse territooriumil lääne ja põhja Saaremaal.
Ranna Villa Farm on ikka veel kasvu teel.
Suveks 2012 valmib Ranna Villa külaliste kasutuseks 120 m2 suurune Grillmaja kuhu planeeritakse kaminasaal ja grillimisvõimalus külalistele.
TERETULEMAST !
Aastal 2013 laiendasime heinamaade ja karjamaade pindaala kokku üle 500 ha:ni. Aasta lõpuks oli Ranna Villas kokku 170 pealine kari.
2014 keskendume karjatatavate alde täiuslikumale hooldusele üle 260 pealise karjaga. Lisandväärtust kogu protsessi tulemlikkuseks kavatseme saada liha ja lihatoodete otsemüügist nii era- kui ka ettevõtlusklientidele otse oma farmi müügipunktist.
Aastal 2015 kevadel ootame üle 100 uue poegimise ning suvel läheb karjamaadele ligi 350 Shoti Mägiveist.
Möödunud aasta lõpus saime Veterinaar ja Toiuduameti mahetunnustuse lihatöötlemisettevõttena ning plaanis on hakata ise lihatooteid valmistama.
2015 aprillis avame uue farmikeskuse Pihtla vallas, Kangruselja külas.
2016 tegime esimesed katsetused lihatöötlemisel ning avasime “Black Bull Restorani” Pärnus aadressil; Kuninga 20.